2014. augusztus 31., vasárnap

SOROZAT ÉRTÉKELÉS - Avatar: Legend of Korra, Book 3.

A bejegyzés spoilert tartalmaz, csak akkor olvasd el, ha már láttad a harmadik könyvet is.

Az új légidomárok

Nos a második évad békés lezárása után, a szellemek és az emberek világa újra összekapcsolódott, így már miden lehetséges. Gondolták a készítők. Az is sok, hogy a szellemek valami idióta indákon át terjengenek, de amikor Bumi elkezdett levegőt idomítani, kicsit lehidaltam. Az egész kicsit összeszedetlen, és illogikus volt. Véleményem szerint nem lehet ilyesmivel bemagyarázni ezt. Az még erőltetettebbnek tűnt nekem, hogy Tenzin valami Isteni módon próbálja újrateremteni seperc alatt az új Levegő Nomádjait, akik valljuk be, kissé bakfittyek. Alapból az első évad nem tetszett, mikor Korra az új avatár erejével csak úgy lazán adogatta vissza az idomítás képességét. Egy kicsit nekem nagyon erőltettet volt afelé, hogy mindig a jónak kell győznie. Nincs is ezzel baj, csak már túl sok volt a jóból, szerintem túlcsordult a világon ez a sok csodálatosság. Visszatérve pedig, szerintem nem kellett volna, hogy új levegőidomárok legyenek, hiszen elvileg nekik még oly sok mindent kell tanulniuk, hogy harcolhassanak, mégis már bölényt ülnek, és a többi.

Az új ellenségek

Ami viszont nagyon tetszett, hogy nem egy, a világ minden hatalmát akaró ellenség jelent meg, hanem az egykori vörös lótusz négy, igen tiszteletre méltó erővel bíró tagja, kiknek céljai a maguk szemszögükből nézve logikus, és érthető is. Annyira unalmas, hogy minden ellenség a világot akarja magának, hogy ez egy kis felüdülés volt. Külön dicséret jár a karakterek megformázóinak, nagyon passzol mindenkihez a kinézet. Az elemi négyesünk, egytől-egyig olyan bűnözők, kiknek létezése is bűn. Nem is értettem, ha ilyen erősek, miért nem végezték már ki őket. Az egyikük egy igen erős lávaidomár, kinek pár kavics elég volt a láva formáláshoz, amit szintén nem értek hogy lehetséges. Ming-Hua meg egyenesen nevetséges, ahogy a vízcsápjaival csapdos. Úgy tudom egy idomár a testével, de legfőképp a kezével végzi a mozdulatokat. Akkor most hogy is van ez? Zaheer pedig ugye, aki teljesen véletlenül megkapta a légidomítást, és pont tudja is használni, olyannyira, hogy ő a második levegőidomár, aki csak úgy tud repülni, a kis sikló nélkül. (Ez is sok volt kicsit.)

A mélytelep

Elég nagy szerepet játszott a műben, egy bizonyos városka, amely a fémidomárok otthonául szolgált. A vezetője nem más, mint Lin Beifong kishúga, aki állítólag féltestvére. Itt sok gyerekkori emlék előtör, de végül itt is öröm és boldogság lesz a testvérek között. A későbbiekben Lin húga is besegít mindenbe, ha már egy árulónak adtak otthont. A város amúgy különösen tetszetős, csak kicsit sok, hogy elég nagy gyakorisággal idomítják a fémet. Korra is elsajátítja a fémidomítást, így ő az első számú fémidomár avatar.

A műben elég sok minden kiderül, de a teljes célja az ellenségnek nem. Ami még negatívumnak hatot nekem, hogy úgy éreztem, az idomítás képességének különlegessége homályba veszett. Katara és Aang még nagyban tanulták a mozdulatok, és hasonlók, amíg Bolin lazán, elsőre is úgy idomítja a lávát, mintha mindig is azt idomította volna. A harc abba maradt ugyan, de lettek áldozatok. Nem tudom mit fognak kihozni a negyedik évadból, de kíváncsian várom.

Az utolsó részeknél volt egy nagy összeütközés, amiben Korra szervezetébe méreg jutott. Ezzel azt akarták elérni, hogy megöljék az avatarállapotba, így a ciklus abbamarad, és nem lesz többé Avatar. A mérget kinyerték ugyan, mert fémből volt (miért is ne), de Korra lebénult, és senki nem tudja, mikor áll fel.
Jinora pedig megkapta a légidomár mestereknek járó tetoválást, és leborotválta a haját. (Mát Aang is az lett volna?) Hát érdekes...kíváncsian várom, legalább ennek nem Happy End lett a vége.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése