2013. augusztus 25., vasárnap

Beköszönt az elköszönés...

Mint villám csapott le a hír, hogy el kell utaznom egész hétre, szóval szombat este fogok hazaérni, vasárnap meg már indulás is vissza a kollégiumba. Úgyhogy az összefoglaló következik...xD

KonohaGakure.Hu
Azt hiszem minden egyes perccel közelebb kerülünk ahhoz, amit annak idején szerettünk volna. Rengeteg új taggal bővült a csapat, rengeteg új munkamenet, eljárás vette kezdetét. Újítások, finomítások, és hasonlók. Azt gondolom mindenki maximálisan kihozta magából azt, amit ki akart, és sikerült úgy teljesíteni, ahogy magától elvárta. Persze mindenkinek, nekem is, a fordítóknak és mindenkinek voltak hibái, amelyek korrigálásából megszülethet a valódi, értékelhető munka. Ámbátor még mindig nem zengnek ódák a KG weboldaláról, de nem is ez a lényeg szerintem. Rég gond van azokkal, akik azért fansubolnak, mert meg akarnak felelni. Mi egyáltalán nem azért. Adni nem azt jelenti, hogy egy valamit megadni mindenkinek, hanem mindent megadni egyvalakinek. És ez a minden jelen esetemben a Nartuo manga volt. De ez persze egy nyers példa. Igen...el kell búcsúznom ismét, DE maradok még a színfalak mögött, és a munkát, mely kivételesen nem csak a Naruto manga szerkesztése, a háttérből is elvégzem. Mindenki tudja, miért nem első a KG. És ezt én el is ismerem, mert hát 6 évnyi munka mégsem másfél. Viszont jobb szemmel nézném, ha a "rajongók"....és akkor itt állj.

Rajongók...

#1: Nézi: 
Ez a típusa a rajongóknak az, amikor az Animaxon látnak 10 Naruto részt, és menő, mert Sasuke okádja a tüzet, de ha azt mondjuk, hogy Rikodou Sennin, akkor néz mint borjú az új kapura. Egy probléma van ezzel. Hogy véletlen rátalálnak egy Narutos oldalra, és meglátják Sasukét új sharingannal, Narutot naracssárga szemekkel, DE még mindig nem tudják, hogy létezik ez: SHIPPUUDEN. És ezért elhiszik, ha egy "fudeszuperésalegjobbnartuofanoldal.mlap.hu-n" megtalálják az olyan dolgokat, mint villám sharingan, vagy hogy Naruto és Gaara testvérek.

#2: Nézi és olvassa:
Kissé műveltebb tipus ez a rajgonók köréből, nézi a shippuudent, tudja hogy van, és el is várja, hogy indavideón megjelenjen a következő rész. Egy baj van velük. Nem értelmezik a szöveget. Ezért nem is tudják rendesen a dolgokat, így nem válhatnak a harmadik tipussá, ami a

#3: Nézi és megérti:
Szerencsére manapság azt hiszem ez a réteg kezd felülkerekedni a többin. Ő már értelmezi is a szöveget, és a feliratban véli felfedezni esetlegesen a készítők neveit, illetve a weboldal címét. El is látogat oda, és felfogja, miért hetente jönnek a részek (jobb esetben), sőt még a mangába is beleolvas.

#4: Nézi és tájékozódik:
Ez már megint egy kevesebb létszámú csoport szerintem. Ők azok, akik a lehető legtöbb részt végignézték, mindenféle OVA-t, Movie-t, és a többi. És különféle jó minőségű információs oldalakat keres fel, hogy felfrissítse a tudását, amit az 500 rész alatt kicsit elfelejtett. És ebből a rétegből könnyű átesni a legszebbe, a:

#5: Nézi és ír róla:
Nos igen. Fórumok, Weboldalak stb...Ahol rengeteg, de tényleg rengeteg lehetőség van arra, hogy a kérdéses témákat, mely már 50 epizód óta furdalja az ember oldalát kifejtésre kerüljön. Ez nagyon jó, mert az ember ismerhet meg hozzá hasonló embereket, illetve még mindig olvashat új dolgokat, amiket talán nem hisz el, és késztetést érez, hogy újra megnézze az animét/ elolvassa a mangát. Azt hiszem ez a legjobb, ugyanis magyarországon nem található elég olyan mű, amely úgy lekötné a fiatalokat, mint például egy anime/manga.

Mennyire jó...
Mind jó-e? Egy nagy büdös frászt. Vannak olyan animék, amelyektől a falra másztam. De azokat könnyen kikerülhetjük, ha tisztába vagyunk a műfajokkal. De például ott a Fairy Tail, vagy a Naruto. Olyan kérdéseket fogalmazhat meg magában egy #5-ös rajongó, amelyet egy ifjúsági regény olvasása közben sem tenne, ezzel színt véve az életébe. Szóval ezért jó az anime/manga.

És akkor...
Elbúcsúzunk, holnap már távol leszünk. Hát távol bizony XD Azt se tudom még hova megyek, csak egy embert ismerek ott, szóval...meg lesz a kellő kisebbségi komplexus, meg a hasonlók. De kívánok mindenkinek további jó animézést, a kollégáknak meg a konkurenciának pediglen jó munkát.

Amorinak és Rikuhnak pedig csak annyit mondanék: 
Madoshi Guild...Fairy Tail...taihen arigatou, minna!^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése